חומר ורוח - הבלוג

דצמבר 17, 2014

מטבח חַלוֹמִי – פרשת מקץ

חולמים על אוכל

הפרשה הזו ציורית מאד- פרעה חולם על פרות רזות שבולעות פרות שמנות, על שיבולים דקות שבולעות שיבולים בריאות ומלאות.

matter-spirit-Mikeitz-2

 

בארץ של חרטומים וחוזי כוכבים לחלומותיו אין פותר. ורק יוסף הנער העברי מצליח להביא את חלומו לפתרון מניח את הדעת.  איך קורה שכל חרטומי מצרים לא הצליחו לחשוב על פתרון זה? שמעתי הסבר נפלא: מצרים שנבנתה לאורך הנילוס מושקה תמידית ממימיו ולא נזקקת לחסדי הגשם והפכפכותו ולכן שרי מצרים לא הכירו מציאות של שנות רעב .ואפשרות שאתה לא מכיר, לא נמצאת לך בראש בכלל בארסנל הפתרונות, לעומת זאת יוסף שבא מארץ ישראל שעליה נאמר "למטר השמים תשתה מים" שם, העיניים נשואות באופן תמידי אל השמים, אל הגשם שיבוא או שיכזיב חלילה, יוסף הכיר מציאות של בצורת ויכול היה לקרוא אותה בתוך חלומותיו של פרעה. יוסף מתריע מפני שבע שנים של רעב אך מנחם שיקדימו להן שבע שנות שובע ואם ינהגו בתבונה על פי עצתו ויאגרו מזון בשנות השובע יוכלו להזין את מצרים בשנות הרעב.

 

קולינאריה מצרית עתיקה

גם לשר המשקים ולשר האופים שגם אותם פגש יוסף בבור האסורים המצרי, יש חלומות העוסקים באוכל, בשריגי גפן וכוס יין וסלים מלאי מאפים- נשמע כמו פיקניק, אבל האירועים בעקבותם הושלכו שרי פרעה לבור, חלומותיהם, ופתרונם המדויק על ידי יוסף – רחוקים מלהיות מלבבים.

matter-spirit-Mikeitz-1

 

לא על הלחם לבדו

בסיפור הצבעוני והמרתק הזה יש לנו רעב ושובע, וגם:  שר טבחים – שע"פ רש"י היה ממונה על שחיטת הבשר. שר משקים –  שהיה ממונה על משק המים. ושר אופים – שהיה ממונה על גידולי הקרקע ובעיקר על הלחם. ועוד מוזכרים מרכיבי מזון נוספים:  לחם (השיבולים) סטייק (הפרות) פרגית (העוף) יין (גפן וענבים) בורקסים ועוגות (מאפים)

matter-spirit-Mikeitz-10
צילום וסטיילינג- אורית אלפסי

 

– בהחלט מגוון קולינארי שאפשר להיכנס אתו למטבח ולהתחיל לעבוד.

matter-spirit-Mikeitz-5
 מתוך הבלוג likes of us

 

כבר לא מטבח של דירת קיבוץ

כשבנו את בתי הקיבוצים, השאירו פינה קטנטנה בגודל של כוס תה ומקום לכפית ליד הכיור וקראו לה מטבחון. מטבח שלם לכל דירה היה מיותר.

matter-spirit-Mikeitz-11
מתוך נוסטלגיה אונליין

 

נדמה לי שהיום מכל חדרי הבית החדר המדובר, מעוצב, ואפילו יקר (יותר מהסלון ) הוא המטבח.

 

matter-spirit-Mikeitz-4  decorpad                                               מתוך pennyrudolph

 

חייב מטבח מעוצב, עכשיו.

מטבח מעוצב הוא כבר סמל סטטוס, גם איש עסקים רווק שלא מבשל לעצמו כלום ואפילו שניצל טבעול אין לו בפריזר, ואת הטייק אוויי הוא יאכל על הספה בסלון עם רגליים על  השולחן הקטן. בכל אופן- מטבח מעוצב, הוא חייב.

matter-spirit-Mikeitz-8

matter-spirit-Mikeitz-9

 

ומה עם כלי פסח?

על עיצוב מטבחים יש תילי תילים של כתיבה וצילום רעיונות ואפשרויות. אני רוצה לדבר בפוסט הזה על זווית מיוחדת בעיצוב מטבח. על מטבחים תוססים, שאצלנו במגזר צריכים: (קחו נשימה עמוקה) להאכיל בממוצע בין 6 ל 8 נפשות כל יום, להכין שבת, להיות מותאמים לבשרי וחלבי= שני כיורים, שני משטחי עבודה, שני מדיחים לפעמים גם שני מיקרו-גלים, שני תנורים, ומקפיא נוסף. מטבחים שהאחסון הוא משמעותי ביותר, לכלים ולסירים החלביים, הבשריים, והפרווה. כלי שבת וכלי פסח, ומזווה גדול לכל צרכי בני הבית, החברים של הילדים והאורחים. מטבח מעוצב באופן כזה שכל מה שאנחנו אוגרים במטבח (כמו פרעה בשנות השובע) יהיה זמין ונגיש.

matter-spirit-Mikeitz-6

 

גם יפה גם אופה

המטבחים המקסימים והמתוקים שיש לי בלוח ה Pinterest שלי לא ממש מתאימים, כי הם קטנים מדי, לא מכילים מספיק, והחומרים מהם הם עשויים אינם תמיד פרקטיים. הם יפים ומאווררים אבל הלקוחות שלי, מה לעשות,  צריכים ארונות עליונים!

matter-spirit-Mikeitz-7

כמו שאתם מבינים בכל פעם מחדש שאני מתכננת מטבח של "דוסים" אני מאותגרת!!

לעצב "מטבח חלומי" גם אסטטי וגם פונקציונאלי עם התחשבות מקסימלית בצרכים ועם פתרונות אחסון טובים, זה כמעט … כמו לפתור חלום.

matter-spirit-Mikeitz-12
 עיצוב: אביבה לוברבום  צילום: מיטב אימס

 

 

אהבתם את הפוסט? שתפו!

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

הזן את קוד האימון:

Please type the characters of this captcha image in the input box